Poëzie

Poëzieweek 2016

Door Luuk Imhann en Jenny van den Berg | beeld: Hannah Vischer
1 februari 2016

redenen om met vreemden in bad te gaan

 

als het water stil ligt, ademen de golven, lig ik
elke dag in bad met wildvreemden
trekt het water de tijd in onze handen

zeep ik je rug in en je haren, herschep
je tot een landschap, vorm ik
bomen en rivieren op je rug

gebergtes op je armen
wat is reizen anders dan vechten
met de tijd, wat is vechten anders

dan waterstromen met je handen
tegenhouden, vraagt vechten
meer moed dan zachtjes wegsluipen

met mijn handpalmen druk ik golven
in je heupen, als je dichterbij wilt komen
bouw dan een brug, je weet best waarvan

mijn vingertoppen op je schouders
je adem heeft de plaats van golfslag ingenomen
nu je te lang hebt stilgezeten

wat nu: waterballet
zoals de staart van een vis op het water slaat
alles weer wakker danst

Over de auteurs

Luuk Imhann is theatermaker en schrijver. Eind dit jaar komt zijn debuutroman uit bij Querido. Hij bewerkt momenteel het hele oeuvre van Shakespeare. Hij houdt van films en zijn kat Obi-Wan Katnobi.
Jenny van den Berg schrijft poëzie. Ze is onlangs afgestudeerd aan de Schrijversvakschool. Ze houdt van Bach en chocolade en schrijft zinnen op die ze hoort als ze op straat fietst, of als ze op de vloer van haar kamer ligt om de wolken voorbij te zien drijven.

Over de illustrator

Hannah Vischer is afgestudeerd vormgever en werkt als freelance illustrator. Ook maakt zij beeldnotulen en knalt ze met collage stijl prachtige films in elkaar. Of zoals ze het zelf zegt: 'Misschien iets met design academy, illustratie, collage en beeldnotulen. Oja film.'

Lees meer uit de categorie Poëzie

Vers in de Etalage

Door Charlotte van den Broeck

Voor Watteau. Van alles, bewaar ik ananas op halfzware siroop in mijn conservenblikkenhoofd, een museum met te dure toegangskaartjes, aan de muren hangt duizend keer Gilles. Het zwarte sap lekt, de olie druipt van zijn doek melancholisch turen en ik, die plamuur aan een vrijmetselaarsgezicht. Van alles, bewaar ik kinderfeesten en een ketchupmond, mijn eerste […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper