Evenement

27/2: De Voyeur

Door verschillende auteurs | beeld: sjoerd van leeuwen
12 februari 2018

De Optimist presenteert: De Voyeur

Thema-avond poëzie in De Nieuwe Liefde, Amsterdam
27 februari, 20.00
Facebook-evenement

Kijk jij braaf de andere kant op als de overbuurvrouw die niet aan gordijnen doet de douche uitkomt? En als de date van je huisgenoot zonder kleding naar het toilet sluipt? Na een succesvolle eerste editie slaan De Optimist en De Nieuwe Liefde de handen wederom ineen voor een offline thema-avond.

Dinsdag 27 februari is het tijd om ongegeneerd te gluren, gapen en staren naar een nieuwe garde Optimistschrijvers, -dichters en –performers die onder leiding van Ellen Deckwitz – koningin der ontboezemingen – schaamteloos hun ziel en zaligheid komen blootleggen tijdens een programma waarin DE VOYEUR centraal staat. Dit alles zal live van beeld worden voorzien door onze eigen Sjoerd van Leeuwen.

Het stiekem willen bekijken van anderen, wroeten in andermans privézaken… Een net zo lelijke als interessante menselijke eigenschap. En we weten allemaal: de beste moraalridders naast hun witte paard. Dus weg met de pretenties, tijd voor wat serieus Facebook-stalkwerk! Want op het programma staan niemand minder dan:

Tijdelijke Toon, die nog maar enkele weken geleden in een uitverkocht Tivoli Vredenburg voor de finale van het NK Poetry Slam op de planken stond. Hij heeft een stijl die hedendaags onmeetbaar is, klaar om elk moment het publiek op te pakken en door elkaar te schudden. Een presentatie van hersenhelften die het tegen elkaar opnemen, met als resultaat een kunstwerk waar de meeste schrijvers uit de jaren ’50 jaloers op zijn. De man achter ‘Grote Glazen en kleine lettertjes’ en ‘Dichter onder de Tram’ heeft meer zin in een revolutie maar zal genoegen nemen met rozen.

Foto: Nick Helderman

Basje Boer is schrijver en filmjournalist. Ze schreef de verhalenbundel Kiestoon (2006, De Arbeiderspers) en de roman Bermuda (2016, Nijgh & Van Ditmar). Haar verhalen werden in verschillende literaire tijdschriften gepubliceerd, waaronder De Gids, Das Magazin en Revisor. Daarnaast schrijft ze over film en popcultuur, o.a. voor De Groene Amsterdammer en de Filmkrant. Haar nieuwe roman verschijnt eind 2018 bij Nijgh & Van Ditmar.

Emma Stomp schrijft poëzie en proza over alles wat ze niet begrijpt: van vreemde Mexicaanse gezegdes tot aan het wakker worden naast een onbekend lichaam. Ze publiceerde bij VPRO Dorst, won de Amsterdamse voorronde van Write Now! en stond op de longlist van de Lowlands schrijfwedstrijd. In mei 2017 won ze CJP’s Grote Schrijfwedstrijd. Om inspiratie op te doen luistert ze graag gesprekken af. Daarnaast is ze op de hoogte van alle roddels die ze verwerkt in haar maandelijkse glitter & glamour-horoscoop voor hard//hoofd.

Bovenste Knoopje Open is het kleinkunstcollectief van Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp. In de voorbije jaren wisten zij het te schoppen tot de kwartfinales van het Leids Cabaret Festival 2017, de halve finales van het Groninger Studenten Cabaret festival 2017, speelden ze als support-act van Lucky Fonz III en Yentl en de Boer en traden ze op bij meer dan 50 verschillende festivals waaronder Horizontoer 2016, Broadway Texel en Stukafesten in 7 verschillende steden.

Geef toe aan de FOMO, en wees erbij, want hier wil je bij geweest zijn.
Koop je kaartjes en kom ook de voyeur uithangen, 27 februari bij De Nieuwe Liefde!

Beeld: Sjoerd van Leeuwen

 

 

Lees meer van

Verzen voor Miriam

Door verschillende auteurs

‘Mais les vrais voyageurs sont ceux-là seuls qui partent.’ – Charles Baudelaire Dichters Tim Pardijs en Maarten Buser bezingen Miriam zoals ze dat het liefste heeft: raak en ongekunsteld.   Losse eindjes Of het een probleem is dat ik haarappartement deel met de logeerkat,zelf slaapt ze elders. Ze rookt eensigaret van me en houdt het vuur bijzich. Dan […]

Lees meer uit de categorie Evenement

Schuld! Thema-avond poëzie in De Nieuwe Liefde

Door Anna van Strien

Schuld Ben je vergeten te stemmen? Eet je vlees? Douche je heet en veel te lang? Bel je die scharrel nog terug om te vertellen dat het ‘m niet wordt? Verzuim je het succes van je concurrentie op social media te liken en verspreid jij toch die roddel waarvan je niet helemaal zeker weet of […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper