Vers in de etalage

Door Ana Marija Grbic
20 juli 2010

elke stap een vraagteken
achter mijn rug

ophopend onder het wolkendek
tot ik alleen maar tijgeren kan

en dan

proberen rustig te blijven
regen sijpelt door en verzwaart

het zal vast overwaaien
toch
een doorbraak richting atmosfeer

een naar buiten vallende vonkenregen

als je me zoekt
niet te lang en voorzichtig

het raakt hier langzaam vol

Over de auteur

Ana Marija Grbić was born in 1987. in Belgrade, where she graduated in COmparative Literature. She is currently in her final year of PHD studies in literature. She published three books of poetry Yes, but Don't Be Afraid (Prvenac, 2012), The Venus Mound and Other Mounds (LOM, 2014), Earth 2.0 (Arete, 2017) and a book about the band Idoli Idoli and the Last Day (Kontrast, 2018). She is the founder of the poetry organisation ARGH, editor, creative writing mentor and the radio host of the Klub 2 show on Radio Belgrade 2.

Lees meer van

Strepen uit een minibus

Door Ana Marija Grbic

vertaling: Pavle Trkulja Het eerste olieverfschilderij van de schilder Neša Nedeljković was zojuist in een minibus van het bedrijf Gea verkocht, in de buurt van Bujanovac. Een vriend had hem er vijftig euro voor geboden, las hij in zijn sms-bericht, en Neša dankte God dat hij nog altijd aan deze kant van de grens zat […]

Lees meer uit de categorie

Hoogverraad

Door Myilln

Het sneeuwde en regende door elkaar, de dag dat de sorteerders van TNT-post besloten te staken. Er was loonsverhoging nodig, een ‘fatsoenlijke’ pensioensregeling en gratis koffie in de kantine. Het bezorgde Jasper, een drie-en-dertigjarige winkelbediende in een zaak in het oude centrum van Amsterdam, een onheilspellend gevoel. Er moest vandaag een pakketje worden aangeleverd voor een […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper