Vers in de Etalage

Door Watcharita Aroon
19 oktober 2014

 

Klein geluk

Wie meer wil weten:
bekijk eens microscopisch een huid

Intimiteit
is het wagenwijd
beklimmen van een porie

Zo heb ik je betast
Ik begon bij bast, doorliep
eeltplekken, ringen

Knalde opzettelijk tegen
je uiterste grens,
een doffe knik

Die te beminnen
was genoeg

Zwemmen in een emmer
terwijl de zee je ontglipt
om rand en reflectie

Om je in een plasje vervormde
plotseling pruimbare blik

 

Binnen

Je hart is een atoomlek
Een lift voor ouderen
Een doorligplek

Er is genoeg ruimte voor mij
in de oxiderende lijst
Men likt het vuil
van een ijskoude nagel
die zich vastboort in een wang

Ruis beneemt het zicht
op de kleinste kamer
waar ik de wc doortrek
in de schaduw van een ander

Alleen een gek mist het behang

 

Mythe

Ooit was er een
woord
Je slikte het in
voor ik het betasten kon

Levenslang
staarde ik naar je adamsappel
en verlangde
hartstochtelijk naar zijn wederkomst

Het woord werd mythe
Plantte zichzelf voort
Arrogant van onzichtbaarheid
Geil van gemiste roem

Het bedacht zichzelf een uitgang
door een oneffenheid in je huid
barstte uit, een corpulente Vesuvius
met spataderige voeten

Ik was dat moment niet thuis
Het woord te ijdel voor een encore

Mystiek wurmde zich daarna mijn gedichten in
aan een lullig draadje
van hijgend in een bushokje staan
Geen hond had het door

Over de auteur

Watcharita Aroon groeide op in Chiang Mai, omringd door bergen en zangvogels. Momenteel woont en werkt zij in hartje Brussel. Als verzamelaar houdt ze van rommelmarkten, wilde bloemen, schrijfsels en klanken die je in bibliotheken vindt, maar ook in de ruimte rondom ons. Zie saamielola.com of @wolkendag voor meer van haar werk.

Lees meer van

Vers in de Etalage

Door Watcharita Aroon

Intellect Ik ken je uit bibliotheken met nerfvrije banken Hypersonisch maakt je brein een geluid als mijn Jack Russell die houtduiven uit de takken blaft Linten tussen boeken waar het ongeziene zich uitbuiten laat Een plein waar een hoerenloper woont met geknotte bomen langs de oude straat   Conclusie Een stigma liet zijn lijmvlek na […]

Lees meer uit de categorie

Tijdsgeest

Door Myilln

Ik zag mezelf maar zij zag mij niet! Serieus, ik bestelde bij haar -dezelfde neus, ogen, krulharen, vorm van gezicht, alles precies zoals ik- een patatje met maar geen enkele blijk van herkenning. Ze keek me alleen heel even aan toen ik expres mijn geld liet vallen op de toonbank en reageerde niet anders dan […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper