Ach ZOO!

Door
1 maart 2016

De hele maand maart vertoont De Optimist grensoverschrijdend gedrag en verandert ter ere van de boekenweek in Der Germanist. Geniet 31 dagen lang van außergewöhnliches in tekst en beeld. We trappen af met Ach ZOO!

In het Duits is een supermarkt ein Supermarkt, een liefdeslied ein Liebeslied en een cavia…. ein Meerschweinchen. Juist.

Wij vroegen de illustratrice Marianne van Aperen vier verbeeldingen te maken van mysterieuze Duitse dierennamen. Vandaag der Ameisenbär.

feestameisenbar Marianne van aperen

Benieuwd of Marianne dicht bij de waarheid zit? Klik hier.

 

 

Lees meer van

Kattenkwaad

Door Myilln

Tekst en beeld: Eileen Ros en Josja van Zadelhof Met de portemonnee-aan-touwtje-truuk trokken een fotograaf en schrijver Amsterdam in op zoek naar ontboezemingen. Passanten die nietsvermoedend de geldbuidel oppakten werd gevraagd: “Wat heeft ú aan kattenkwaad uitgehaald vroeger?” ‘Kattenkwaad’ is van 12 juni tot 12 juli te zien in Galerie Schijnheilig in Amsterdam. De Optimist […]

Lees meer uit de categorie

Een goede vader

Door Tony Jacobs

Herman zegt tegen me: ‘Schrijf maar over wat je meemaakt, ma.’ Erover praten wil hij niet. ‘Wat valt er te zeggen?’ ‘Hij was je vader,’ zeg ik, ‘en een hele goede.’ Ik vraag hem of hij zijn zus gelooft en hij begint over mijn auto. Of die nog een beetje fijn rijdt. Ik heb een […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper