Poëzieweek 2017: Jordi Lammers

Door Karolina Szejda
26 januari 2017

Wensballonnen

stel dat op de vensterbank
een doodgevroren vlieg lag
zou je dan een aansteker
onder zijn vleugels houden

tot het beestje in een vonk
verandert door een kier
naar buiten glipt vlammend
in de nacht verdwijnt

ik zag op oudejaarsdag
hoe koppig wensballonnen zijn
hoe lang ze tussen grond 
en sterren blijven hangen

en vooral: hoe mooi je ogen breken
als je op vuur wacht

Rooksignalen

jij verzamelt takken
ik maak grapjes

in de hoop dat er iets warms ontstaat
wachten we op een beest 
dat tegen ons aan kruipt 
onze wonden ontdooit

met vonken tussen onze vingers
sturen we elkaar rooksignalen
het is zo koud hier

laten we dichter bij het vuur zitten
wachten op een grap die zo goed is
dat we ons de komende jaren
aan elkaar vast lachen

Iedere dag van de Poëzieweek plaatst De Optimist werk van een getalenteerde dichter dat samenhangt met het thema ‘humor’. 

Over de auteur

Karolina Szejda is afgestudeerd als striptekenaar en illustrator aan LUCA School of Arts Brussel. Ze experimenteert graag met verschillende texturen en materialen die achteraf in haar illustraties worden verwerkt. Ze richt zich vooral op het menselijke, zowel het lichaam als de emoties binnenin. Momenteel zit ze in haar eerste fase van het verkort traject lager onderwijs.

Lees meer uit de categorie

Kunstbende #1: Levy Geernaert

Door Levy Geernaert

Ik ben Levy ik ben nu 17 en ik heb jou nog niet ontmoet, maar als ik je had ontmoet was je nu bij me geweest. Ik wilde niet zijn zoals de anderen op school. Ik wilde niet zijn als mijn vrienden, die altijd de neiging voelden om duidelijk te maken hoeveel ‘bitches’ ze ‘fuckten’. […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper