Stijlestafette: Politierapport

Door
17 januari 2017

Voor onze themamaand De Stilist vroegen wij deelnemers van De Stijlestafette om een variatie à la Queneau op onze oertekst te schrijven.

Hieronder beschreven gebeurtenissen vonden plaats voor de ingang van café Van Zuylen te Amsterdam om 01:00 in de nacht van vrijdag op zaterdag jongstleden. Drie jonge stadsbewoners bevonden zich op de brug tegenover eerdergenoemde café. Een van hen, een blanke man van begin twintig, probeerde met enig geweld het slot van een herenfiets met een kinderzitje open te krijgen.  Een vrouw was enkele meters van hem vandaan aan het overgeven op de straat en werd hierbij ondersteund door een tweede man. Twee omstanders bekeken dit tafereel maar grepen niet in. Een ruime Volvo reed de straat in en stopte. Zodra ze de aanwezigheid van dit voertuig opmerkten ging het eerdergenoemde drietal staan. De bestuurder stapte uit en tilde de fiets die de eerste man probeerde te ontgrendelen op de fietsendrager van het voertuig. Daarna liet hij de vrouw in het voertuig plaatsnemen. De bestuurder nam plaats achter het stuur en reed weg. Ooggetuigen geven aan dat bij geen van deze handelingen excessief geweld werd gebruikt. Gezien haar geschatte promillage is het echter onduidelijk in welke mate de vrouw vrijwillig met de man meeging. De twee achtergebleven mannen verwijderden zichzelf vrijwillig en op eigen kracht. Ooggetuigen geven aan dat hierna de openbare orde wederkeerde.

Lees meer van

Geen beweging – deel 3

Door

Corinne Heyrman maakte wekelijks radio in de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen binnen het project Radio Begijnenstraat. Op basis van haar bezoeken schreef ze een feuilleton in zes delen. We publiceren hieronder deel drie. Lees hier deel één en deel twee. De komende weken publiceren we deel vier, vijf en zes. Radio Begijnenstraat is […]

Lees meer uit de categorie

poëzieweek 2017: Dewi de Nijs Bik

Door

Vrouw met katten Komt dit lawaai uit mijn maag of hoor ik de buren want wat weten we eigenlijk? Een bericht in de krant: ‘Loodgieter metselt echtgenote onder toiletpot na dertig jaar’. Zo hoor ik wel vaker verhalen − heren op leeftijd die keramische clowns verzamelen of opgekropte tissues in de spleet van de bank. […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper