Kringgesprek

Door
23 oktober 2017

­I.

Buiten zoekt mijn linkerhand haar rechter
graaft wanhopig tot hij breekt, en ik hoor
hoe cellen splitsen, hoe ze adem
uit vochtige grond bovenhaalt.

Luister. Het is de aarde
die onder haar nagelranden kruipt.

II.

Ze weet niet van meeuwen die krijsend nesten
in mijn borstholte, met mijn ribben schoongeplukt
en nieuw, als een kind,
als iets wat nog moet groeien. 

Ik teken met mijn hand de vloedlijn
waar het ophoudt voor ons, raak haar
in winkels waar mensen in koor
knappen als droog brood.

Ze likt zich schoon. Ze weet dat ik besta
uit meeuwen en dat geen afvalberg of zee
me wil ontvangen. Ze weet dat ze kust
met droge mond.

III.

Ze lost zich op
in het blauwe linnen van het bed,
leert haar moedertaal van veren.

Leest wat lichaamsvreemde handen
ons op het lijf schreven. Ja of nee.

Luistert hoe we ontkennen
dat scheuren anders klinkt dan breken.

 

Lees meer van

Schepper der verwarring Nelle Boer manipuleert met kunst

Door

Hij staat me bij de bushalte op te wachten. Met een petje op zijn hoofd en oude sneakers aan de voeten. Hij rolt een sjekkie. De kleur van zijn kleding is niet erg uitgesproken. Onderweg naar zijn atelier frommelt hij aan het vloeitje, en dan valt me op: hij heeft rusteloze handen. Al tijdens de […]

Lees meer uit de categorie

Marktplaats

Door

Juli is een slechte maand om dingen te verkopen. Dat weten wij, want waar wij wonen zijn mensen op vakantie in juli. De meeste in Frankrijk en Duitsland, sommige in Roemenië (Lisette en Rob). Sommige gaan met het vliegtuig, niemand gaat buiten Europa. Hanne en Simon zijn met Evert en Viënna vertrokken in een auto. […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper