Poëzie

Poëzie: Simone Zwitserloot

Door Simone Zwitserloot | beeld: Ilse Busschers
27 januari 2020

wind waait door de kieren van onze wimpers

ik plooi heuvels van zachte huid
drapeer mos over de edele delen

met mijn tegenspeler bespreek ik de voortgang van het verhaal
we discussiëren over regenponcho’s

‘plastic hulzen om mensen te conserveren’ zegt ze
ik zeg dat ik mijn houdbaarheidsdatum uit wil stellen

ik stel me voor hoe ik in een glazen pot met conserveermiddelen
wacht op mijn consumptie
hoe mijn ledematen na verloop van tijd bite verliezen

ik stel me voor hoe ik gevriesdroogd word
hoe gewicht en volume afnemen tot mijn poreuze botten breken

het lijkt me het beste wanneer we onze lichamen consolideren
‘we kunnen ze uithakken in steen’ zeg ik

mijn tegenspeler is op zoek naar plekken waar de erosie al zichtbaar is
ze verdwaalt in de kloven
bewondert de rimpelingen in het oppervlak

mijn tegenspeler zegt dat ze geen goede actrice is
ik ben bang dat ze het eind van ons verhaal niet haalt

Over de auteur

Simone Zwitserloot (1993) studeerde filosofie, schrijft gedichten en maakt illustraties. Haar gedichten werden gepubliceerd op Hard//Hoofd, Notulen van het Onzichtbare en NPO radio 1. Ze heeft voorgedragen op diverse literaire podia, waaronder Dichters in de Prinsentuin en Onbederf’lijk vers. Simone is daarnaast één van de oprichters van Poẽzie Colada, een Nijmeegs schrijverscollectief dat poëzie-evenementen organiseert op steeds wisselende locaties.

Over de illustrator

Ilse Busschers is een 2D-animator en illustrator uit Zwolle. Speelsheid in lijn, kleur en onderwerp blijven een grote rol in haar werk spelen, ook al wisselt ze regelmatig van materiaal. Met een focus op dieren en natuur blijft ze zoeken naar het gekke en grappige, maar er blijft ruimte voor serieuzere onderwerpen. Zie instagram.com/IlseMakesStuff.

Lees meer uit de categorie Poëzie

Poëzieweek 2016

Door Anne-Fleur van der Heiden

Champagne Nu ik lang genoeg mezelf heb rondgedraaid, moet ik stilstaan en groeien, om de draagkracht te hertaxeren als een voorjaarsbloempril en jeugdig op zijn steel, zijn wortels vastgeklemd in de losse aarde Om het licht niet te beoordelen naar kilowattvermogenwant ook licht kan ellendig zijnvoor een vlieg die zijn vleugels brandt aan een vlam […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper