De Duellist – Oproep

Door
11 maart 2020

De Optimist vraagt jonge auteurs het duel aan te gaan met zichzelf voor themamaand De Duellist. Schrijf, dicht, essayeer over polemieken, voetbal, ouderwetse schermutselingen: alles wat een duel voor jou betekent. Misschien zit het duel wel in de vorm van je tekst.

Stuur je inzending vóór 28 april naar redactie@deoptimist.net. De redacteuren gaan met elkaar in de clinch over de leukste inzendingen, die in juni met een illustratie worden gepubliceerd!

 

Lees meer van

DE NIEUWE LICHTING: Annemieke Dannenberg

Door

De Optimist vroeg de nieuwe lichting afgestudeerden van schrijfopleidingen in Nederland en Vlaanderen om hun eindwerk in te sturen. In DE NIEUWE LICHTING presenteren wij fragmenten uit dat werk en stellen wij de schrijvers van de toekomst voor. Deel 7: Annemieke Dannenberg met de dichtbundel MELK EN HONING waarmee ze afstudeerde aan ArtEZ Creative Writing. Samen […]

Lees meer uit de categorie

Kunstbende #1: Levy Geernaert

Door

Ik ben Levy ik ben nu 17 en ik heb jou nog niet ontmoet, maar als ik je had ontmoet was je nu bij me geweest. Ik wilde niet zijn zoals de anderen op school. Ik wilde niet zijn als mijn vrienden, die altijd de neiging voelden om duidelijk te maken hoeveel ‘bitches’ ze ‘fuckten’. […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper