poëzie

Poëzie: Tonnie Meewis

Door Tonnie Meewis | beeld: Stefaan Van Hyfte
19 augustus 2020

Huwelijksreis van schaduwen

Geketend aan de kustlijn
onze blikken aan de horizon gelijmd
zegt ze kijk, daar staan we en wijst
met begerige hand naar de reling
van het cruiseschip dat voorbijglijdt

of eigenlijk niets dan het vaal silhouet
een ondoordringbaar schaduwvlak
waaruit geen mens naar voren treedt
laat staan een droom of toekomstbeeld
van ik met haar of een ander.

 

Over de auteur

Tonnie Meewis (www.tonniemeewis.nl) woont en werkt in Utrecht. Begin 2020 verscheen zijn debuutroman Autobiografie van een fictie. De Optimist publiceerde eerder zijn gedicht Huwelijksreis van schaduwen. Ander kort werk verscheen o.a. in Ooteoote, Tijdschrift Ei, Meander, Lava, en de bundel Een geluk als nieuwe wijn geschonken. Momenteel werkt hij aan de dichtbundel Moeder geef me de zon, de novellen Isolatie in een landhuis en Het einde van het alfabet, en de roman De wonderlijke avonduren van Scabman.

Over de illustrator

Stefaan Van Hyfte (1983) of Stift is een illustrator en graphic novelist uit Brussel. Hij leverde satirisch illustratiewerk af voor het maandblad Goedele en tekende voor De Tijd en De Morgen. Voor een groteske tentoonstelling over André Van Duin animeerde hij de muren van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Ook wandelde hij een jaar langs de Duits-Poolse grens om in de Branderburgse natuur inspiratie te zoeken. Terug in zijn vertrouwde Brussel werkt hij aan een graphic novel in een bezwerende stijl van Goya tot Hokusai. stift-illustrator.blogspot.com.

Lees meer van

Zwemlessen

Door Tonnie Meewis

‘Heb je dit al gelezen?’ Evert overhandigde me zijn smartphone met het geopende krantenbericht. Omdat het streeknieuws betrof scande ik het vluchtig. Toen de strekking me eenmaal duidelijk werd swipete ik het scherm terug naar boven en las het bericht wat nauwkeuriger.          Het bleek over een Loosdrechtse zwemleraar te gaan, op wiens werkcomputer naaktfoto’s […]

Lees meer uit de categorie poëzie

Poëzie: Lars Meijer

Door Lars Meijer

JE WENST EEN SPIEGEL Dit is een aantekening: Walt Whitman koopt iedere zaterdag de Telegraaf,drinkt cola zonder prik en praat over dichtkunst:  Zonder hooligans wordt niemand zich bewustvan that which insults your soul. Iedereen is een menigte, iedereen is een publiekdat stiekem geen behoefte heeft aan verandering. In zelfgenoegzaamheid schuilt de belofte van rust,een uitgestrekte […]

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen