Poëzie: Rik Sprenkels

Door
19 juni 2021


vos

ik heb je niets horen zeggen
geen geluid gemaakt
er waren wolken
vlakten die zich steeds verder

er was licht
kaal verzadigd poollicht
dat alles ondersneeuwt

misschien heb ik het vuur
te laat gedoofd
heb ik schaterlachend
de laatste boot verbrand

ik zie je op de loer
zacht dier je was er
al die tijd al
waarom neem je me niet

leer je me
hoe ik verdwijnen moet

ik ben een mals logboek
en de laatste pagina nadert

zacht dier kom maar
laat me zien dat ik op kan

 

Lees meer van

Hutspot & hummus

Door

De hutspot staat wat ongemakkelijk tussen de Macedonische pita en Syrische tabouleh; naast de geurige gerechten vol kruiden oogt de traditionele Hollandse worteltjesstampot voor ons Nederlanders erg gewoon. Maar voor meer dan de helft van de mensen aan tafel vanavond is de hutspot net zo vreemd als een boterham met hagelslag of helpen met afwassen […]

Lees meer uit de categorie

Methodacting.nl

Door testy testerson

Beeld: Freaky Fauna Schrijver en sinds kort ook drama-docent Henk van Straten stuurt de leerlingen van zijn geliefde method acting-klasje regelmatig een email met daarin allerlei aanvullende informatie en oefeningen voor thuis. Wij hebben de eer een aantal van deze prikkelende mailtjes te mogen inzien, en, belangrijker, te mogen publiceren. Vandaag de eerste aflevering van […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper