poëzie

Poëzie: Mia Fazecas

Door Mia Fazecas | beeld: Jill Heesbeen
10 maart 2022

Tafelmanieren

de nacht is op
je schuift me schuld toe
op een verguld plateau

we eten schaduwpoppetjes
met onze handen
kussen à la carte

het schemert zelden hier zeg je
en de boter onder onze voeten
smelt weg

het ruikt zoet zout
naar soepel stout
zoals je je lepel houdt   

en als een lompe boer
hap voor hap
mijn ziel opschrokt
zo wil ik je vreten

 

 

 

Oversteekplaats

zebra’s in het donker
tonen geen strepen
zigzaggend door trillicht
bijna overreden
door beenmerg

niet te verslepen

daar lag zijn schoen
en daar zijn voet
een paard met wielen
steigerde en blies

wat een slechte timing
voor hallucinaties

 

Over de auteur

In een stad genaamd Oradea, werd uit Roemeens-Hongaarse ouders Mia Fazecas geboren. Het liefst bracht ze haar tijd door in een teiltje warm water op het balkon, maar ineens moest ze met de trein naar Nederland. Hier volgde ze de opleiding product design aan ArtEZ waarna ze ook een studie journalistiek afrondde. Mia maakt poëzie, soundscapes en digitale kunst. Haar audioverhaal 'Vogelmelk' haalde de shortlist van Korte Golf podcast wedstrijd. In een vorig leven droeg ze als MiaMia gedichten voor op podia. Misschien duikt ze ooit nog ergens op.

Over de illustrator

Jill Heesbeen maakt frisse, doeltreffende illustraties, waarin ze graag gebruikt maakt van metaforen en vergelijkingen. Met haar werk voegt ze graag iets toe aan een tekst: een gevoel, een gedachte, een les, of een nieuw perspectief. Al is het onderwerp soms zwaar, ze houdt haar werk graag luchtig, onder andere door humor. Zie jillheesbeen.com.

Lees meer uit de categorie poëzie

Vers in de Etalage

Door Joost Oomen

Onophoudelijk zacht jankend is het hondje doodgegaan in de schoot van Sieb de Baas Wat erg tragisch was Het hondje was wel oud maar Sieb was ook oud en een nieuwe hond zou Sieb de Baas zeker overleven Sieb werd daarna nooit meer Sieb de Baas Wel plantte hij zuring en een kronkelwilg Op de […]

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen