De Toerist poëzie themamaand

De Toerist: waar sparen we nou eigenlijk voor

Door Mees van der Made | beeld: Wommol
3 april 2022

Zijn het de plaatjes in stippenbikini de harten die
we vangen van thuisblijvers, uit medelijden en jaloezie
Is het een afdruk van dat we er waren met ijsjes glazen
ijsklontjes onder miniparasols; we er waren, samen

We draaien weer dubbeltjes van één twee drie
sparen uren dagen op onze loonlijst voor wat
in ruil voor lekker even helemaal niets omdat
nou ja: toch duurbetaald en welverdiend

Begrijp me goed: zoek een grens steek ’m over over
– over tot al de vragen volverzadigd vervagen
en de naam op je ticket meer heeft gespaard en
verzameld dan alle bestemmingen bij elkaar

Over de auteur

Mees van der Made (1979) is dichter en copywriter. Hij heeft een haat-liefdeverhouding met woorden. Soms verzuipen we erin. Soms zijn ze de boei die ons hoofd boven water houdt. Mees probeert woorden te vriend te houden. Hij maakt er het beste van. @dichtbymees

Over de illustrator

Wommol (1994) is een tekenaar uit Zwolle. Naast illustraties, maakt hij vooral strips. Dit doet hij meestal door middel van improvisatie. Ooit wilde hij drummer worden, maar hij werd niet toegelaten op de rockacademie in Tilburg. Zijn lievelingseten is gnocchi.

Lees meer van

Gedichten

Door Mees van der Made

Uitstel/ In dit huis van klittenband Dit afscheid is al eens genomen Ik zocht aanmaakhout jij een huis met een tuin We zwaaiden een andere kant op Nu zitten we met koffers vol Nog één koffie dan nog maar In dit huis van klittenband niets valt er hier van je af De tijd tikt op […]

Lees meer uit de categorie De Toerist poëzie themamaand

De toerist: De stedenloper

Door Jan Douwe Westhoeve

Hij had écht een hekel aan Amsterdam, dacht hij in de trein. ‘Dan ga je toch niet’, had zijn vrouw gezegd, toen hij haar dat voor de zoveelste keer had meegedeeld die ochtend. Ze wisten beiden dat dat geen optie was. Het werd hoog tijd dat hij ook een baan zou vinden. Dat die baan […]

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen