poëzie

Poëzie: Annet Zaagsma

Door Annet Zaagsma | beeld: Annet Zaagsma
2 mei 2022

Working away from home

achter de koffieautomaat schuilt
een mierenlokdoosje
ik deel mijn cappuccino met
een aantrekkelijke vrouw met zoete suikerspin
(mij onbekend)
Google zegt
brunette met pompoen en zwarte bruidssluier die zich voordeed op lila muur
maak 5 Zwarte Bruidssluiers met je Bruidssluier Machine
je moet de vorm er zelf bij bedenken

thuis schuilt het venijn in het meubilair
de bruidssluier is gemakkelijk te bevestigen door middel van een diadeem
over de deeltjes die zich aan de waarneming onttrekken

alleen de koffie is beter

 

Grimm tussen twee continenten

de bejaarde dame duwde
glas in de grond rondom
om ratten buiten te houden
omdat ongedierte ook beschutting zoekt

kinderen liepen blootsvoets
door het ijswater kniehoog
in hun tenten
geen broodkruimels of peperkoek

we gaven de oude vrouw
een deken waar zij prompt
twee winterjasjes van maakte

haar knokige handen rood en ijskoud
het sprookjesboek allang verteerd
door het vuur

Over de auteur

Annet Zaagsma is dichter en woont op het Hogeland in Groningen. Ze verzamelt potscherven, vreemde stenen en mooie woorden om collages en gedichten van te maken. Ze won voor haar poëzie een aantal prijzen waaronder de Schrijverspodiumprijs in 2019. Tot nu toe heeft Annet twee dichtbundels gepubliceerd: Een mooier woord is vuurgevaarlijk (2019) en Ongedierte dat niet bevriest (2020). Daarnaast zijn haar gedichten gepubliceerd in Meander Magazine, Neerlandistiek.nl, Roer en in diverse verzamelbundels. Zie ook woordeninhetwild.nl.

Over de illustrator

Annet Zaagsma is dichter en woont op het Hogeland in Groningen. Ze verzamelt potscherven, vreemde stenen en mooie woorden om collages en gedichten van te maken. Ze won voor haar poëzie een aantal prijzen waaronder de Schrijverspodiumprijs in 2019. Tot nu toe heeft Annet twee dichtbundels gepubliceerd: Een mooier woord is vuurgevaarlijk (2019) en Ongedierte dat niet bevriest (2020). Daarnaast zijn haar gedichten gepubliceerd in Meander Magazine, Neerlandistiek.nl, Roer en in diverse verzamelbundels. Zie ook woordeninhetwild.nl.

Lees meer uit de categorie poëzie

Kunstbende #2: Sterre Wolthers

Door Sterre Wolthers

Vragen over het Licht Ik kon het klikken van de camera boven nog horen. ‘Foto’s,’ had ze gezegd, foto’s en herinneringen, en dat was het. Misschien was ze bang dat de herinneringen met haar haren zouden verdwijnen, dat de ziekte haar zou veranderen, maar ik denk dat ze voor mij altijd dezelfde zal blijven. Het […]

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen