Poëzie

Vrouwentongen

Door Hanna Desmet | beeld: Noa Zuidervaart
15 september 2017

Wanneer we de telefoon opnemen, klinken we hetzelfde
mijn moeder en ik – al doe ik mijn best om zacht
uit haar toon te vallen.

Nu nog wonen we in hetzelfde huis. Ze dweilt het behendig
op hoge hakken, wankelt weleens wanneer ze denkt
dat wij niet kijken. Tegenwoordig lijken emmers hier
enkel verder over te lopen. Zelfs de planten op de vensterbank

hebben er natte voeten van gekregen. Ze begiet
haar orchideeën overvloedig, heeft er inmiddels al meer
dan ze kinderen kreeg en allemaal zijn ze erg gegroeid.

Vooral vrouwentongen verdrinken wanneer je te lang
of te veel voor hen wilt zorgen. Ik verzeker haar dat ik weet
waar mijn wortels liggen. Morgen heb ik ook benen
om op te staan. Mijn mededeling sijpelt niet binnen,

de verbinding tussen ons is al een tijdje lek.
Ik weet niet eens hoe mijn eigen stem klinkt. Op
een andere plek valt zij misschien beter te bereiken

Over de auteur

Hanna Desmet (1994) begint in oktober aan haar master ‘Audiovisuele Kunsten: Schrijven’ aan RITCS in Brussel. De afgelopen maanden stond ze op verschillende podia om haar gedichten op de wereld los te laten. Verder koestert ze een vreemde voorliefde voor de geur van wasverzachter en houdt ze jongleeroptredens in zeer besloten kring.

Over de illustrator

Noa Zuidervaart is illustrator in opleiding. In de toekomst wil hij graag vrolijke kinderboeken illustreren, redactionele tekeningen maken voor tijdschriften of kranten, de wereld rond met zijn analoge camera en kunstige workshops geven; doen wat hij het liefst doet. Zie noazuidervaart.nl voor meer van zijn werk.

Lees meer uit de categorie Poëzie

Vers in de Etalage – Ezra Hakze

Door Ezra Hakze

Wat ons te wachten staat    We ontmoeten onszelf op feestjes in kelders,             en blijven thuis.     We schrijven de dag op krantenpapier: daar staat ons ego te wachten in de regel.   De film die we leven wordt nergens vermeld, de soundtrack klinkt en blijft in ons hoofd.    We schrijven een boek […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper