Inzendingen

Digitaal cultureel magazine De Optimist is een platform voor schrijvers, dichters, illustratoren, fotografen, recensenten en andere Optimisten.

Meedoen? Stuur ons je (niet eerder gepubliceerde) werk en een bio. We gaan ervan uit dat je je kopij niet naar een ander platform stuurt totdat je van ons hebt gehoord. Ons adres is:

optimist.magazine@gmail.com

Iedereen krijgt antwoord. We doen ons best om elke inzender van feedback te voorzien, ook als stukken niet worden geplaatst. We vergaderen altijd op de 1e van de maand, dus in de weken daarna kun je antwoord verwachten. We staan open voor alle inzendingen en werken volgens het principe all cure, no pay. 

Om de leesbaarheid van de teksten voor onze redacteurs en lezers zo hoog mogelijk te houden ontvangen wij tekstinzendingen graag als Word-bestand, met zowel boven het artikel als in de bestandsnaam de titel van het stuk en de naam van de auteur. Schrijf je tekst in Times New Roman, lettergrootte 12 en regelafstand 1,5. Niet hip, wel lekker duidelijk en overzichtelijk. Het maximum aantal woorden is 2500. Langer lezen van een scherm is voor niemand leuk. Lever je tekst in als tekstbestand (geen pdf), met je naam en de titel in de bestandsnaam.

Beeld ontvangen we graag als png of jpg in een resolutie van 300 dpi, met niet te veel wit in het beeld. Een gif kan ook, in 72 dpi, breedte dan graag exact 735px.

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen