Proza

Voorpublicatie: Chris Lomans

Door Chris Lomans | beeld: Lotte de Schouwer
11 december 2020

Eind november verscheen bij Wintertuin Uitgeverij Blijf de kou wegstrijken, het chapbook van Chris Lomans. Hieronder lees je een kort fragment uit dit chapbook. 

In Blijf de kou wegstrijken vindt een groep mensen een lichaam aan de rand van een bevroren zee en besluit ervoor te zorgen. Ze bouwen een dorp en ontwikkelen rituelen, maar het lichaam verandert onherroepelijk. Het dorp moet zich aanpassen. Parallel daaraan proberen twee mensen een aanraking te vinden die kloppend is. Een van hen maakt een verandering door: hun identiteit wordt langzaam vloeibaar. 


Blijf de kou wegstrijken is hier te koop, in de webshop van De Nieuwe Oost Wintertuin. 

Over de auteur

Chris Lomans (1994) studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ. Hen werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab, waar hen onderzoek deed naar vloeibaarheid binnen het lichamelijke en het spirituele. Chris begeleidt hun performances vaak met soundscapes en is naast schrijver programmamaker. Chris wordt als maker ondersteund door het literair agentschap van De Nieuwe Oost.

Over de illustrator

Lotte de Schouwer (1987) is niet eens illustrator, want 'socioloog, schrijver, beeldend kunstenaar en strandjutter' vindt ze wel genoeg identiteiten. Haar werk gaat vaak over vergankelijkheid en troost en is te zien op Instagram.

Lees meer uit de categorie Proza

De Nieuwe Lichting: Jared Meijer

Door Jared Meijer

De Optimist vroeg de nieuwe lichting afgestudeerden van schrijfopleidingen in Nederland en Vlaanderen om hun eindwerk in te sturen. In DE NIEUWE LICHTING presenteren wij fragmenten uit dat werk en stellen wij de schrijvers van de toekomst voor. De eerste die we aan u voorstellen van de nieuwe lichting 2020 is Jared Meijer. Hij studeerde af […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper