Voorpublicatie: Chris Lomans

Door
11 december 2020

Eind november verscheen bij Wintertuin Uitgeverij Blijf de kou wegstrijken, het chapbook van Chris Lomans. Hieronder lees je een kort fragment uit dit chapbook. 

In Blijf de kou wegstrijken vindt een groep mensen een lichaam aan de rand van een bevroren zee en besluit ervoor te zorgen. Ze bouwen een dorp en ontwikkelen rituelen, maar het lichaam verandert onherroepelijk. Het dorp moet zich aanpassen. Parallel daaraan proberen twee mensen een aanraking te vinden die kloppend is. Een van hen maakt een verandering door: hun identiteit wordt langzaam vloeibaar. 


Voor Festival Nieuwe Types vertaalde Chris hun chapbook naar het scherm met beweging en soundscapes.  Blijf de kou wegstrijken
is hier te koop, in de webshop van De Nieuwe Oost Wintertuin. 

Lees meer van

Uitwedstrijden

Door

De voordeur van de kamer zwaait open. Lei steekt zijn dikkige lijf naar binnen en wandelt zwijgend naar de stoel naast de koelkast. Hij gaat zitten en zakt dan onderuit, benen gestrekt met de voeten over elkaar. Zijn doorgewinterde Superconfex-jas laat hij aan, het Colnago-wielrenwinterpetje met regenboogrekbandje blijft op zijn hoofd. Lei is mijn oom. […]

Lees meer uit de categorie

Mijmering

Door

Schrijver en redacteur Carmen Felix wentelt zich in de warmte van de mijmering.  De vraag ‘waar word je gelukkig van?’ wordt door velen steevast beantwoord met tamelijk saaie dingen als ‘de geur van versgemaaid gras’, ‘chocola’, ‘de liefde’, ‘mijn kinderen’, ‘Caro Emerald luisteren met het raam open’ of ‘seks’. Hoewel ik altijd de eerste ben […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper