kort verhaal

Voorpublicatie: Chris Lomans

Door Chris Lomans | beeld: Lotte de Schouwer
11 december 2020

Eind november verscheen bij Wintertuin Uitgeverij Blijf de kou wegstrijken, het chapbook van Chris Lomans. Hieronder lees je een kort fragment uit dit chapbook. 

In Blijf de kou wegstrijken vindt een groep mensen een lichaam aan de rand van een bevroren zee en besluit ervoor te zorgen. Ze bouwen een dorp en ontwikkelen rituelen, maar het lichaam verandert onherroepelijk. Het dorp moet zich aanpassen. Parallel daaraan proberen twee mensen een aanraking te vinden die kloppend is. Een van hen maakt een verandering door: hun identiteit wordt langzaam vloeibaar. 


Voor Festival Nieuwe Types vertaalde Chris hun chapbook naar het scherm met beweging en soundscapes.  Blijf de kou wegstrijken
is hier te koop, in de webshop van De Nieuwe Oost Wintertuin. 

Over de auteur

Chris Lomans (1994) studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ. Hen werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab, waar hen onderzoek deed naar vloeibaarheid binnen het lichamelijke en het spirituele. Chris begeleidt hun performances vaak met soundscapes en is naast schrijver programmamaker. Chris wordt als maker ondersteund door het literair agentschap van De Nieuwe Oost.

Over de illustrator

Lotte de Schouwer (1987) is niet eens illustrator, want 'socioloog, schrijver, beeldend kunstenaar en strandjutter' vindt ze wel genoeg identiteiten. Haar werk gaat vaak over vergankelijkheid en troost en is te zien op Instagram.

Lees meer uit de categorie kort verhaal

Vriesvak

Door Evelien Flink

Ik heb je spijkerbroek gewassen. Je favoriete broek met de lichtblauwe pijpen, de zachte, witte rafels aan de zoom en de scheur boven de rechterknie; de broek die we samen hebben uitgezocht in die ene winkel aan de gracht, waar de kledingstukken opzettelijk onafgewerkt en gehavend zijn, en je tijdens het winkelen ook boerenkoolsmoothies en […]

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen