Proza

Voorpublicatie: Chris Lomans

Door Chris Lomans | beeld: Lotte de Schouwer
11 december 2020

Eind november verscheen bij Wintertuin Uitgeverij Blijf de kou wegstrijken, het chapbook van Chris Lomans. Hieronder lees je een kort fragment uit dit chapbook. 

In Blijf de kou wegstrijken vindt een groep mensen een lichaam aan de rand van een bevroren zee en besluit ervoor te zorgen. Ze bouwen een dorp en ontwikkelen rituelen, maar het lichaam verandert onherroepelijk. Het dorp moet zich aanpassen. Parallel daaraan proberen twee mensen een aanraking te vinden die kloppend is. Een van hen maakt een verandering door: hun identiteit wordt langzaam vloeibaar. 


Voor Festival Nieuwe Types vertaalde Chris hun chapbook naar het scherm met beweging en soundscapes.  Blijf de kou wegstrijken
is hier te koop, in de webshop van De Nieuwe Oost Wintertuin. 

Over de auteur

Chris Lomans (1994) studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ. Hen werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab, waar hen onderzoek deed naar vloeibaarheid binnen het lichamelijke en het spirituele. Chris begeleidt hun performances vaak met soundscapes en is naast schrijver programmamaker. Chris wordt als maker ondersteund door het literair agentschap van De Nieuwe Oost.

Over de illustrator

Lotte de Schouwer (1987) is niet eens illustrator, want 'socioloog, schrijver, beeldend kunstenaar en strandjutter' vindt ze wel genoeg identiteiten. Haar werk gaat vaak over vergankelijkheid en troost en is te zien op Instagram.

Lees meer uit de categorie Proza

De duellist: Fossielkussen

Door Annelies van Wijk

Voor onze themamaand De Duellist vroegen wij deelnemers het duel aan te gaan met zichzelf en hun tekst. Het moment dat je er klaar voor bent om gezien te worden en er niets meer is om te tonen. Niets anders dan een lijf dat deze zomer bleek is gebleven. De vlekken die appelflappen achterlieten op […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper