beeld

Muntenigheden

Door Fabian Sapthu
7 mei 2014

Wat is een bankbiljet? Een papiertje met een afbeelding; de daadwerkelijke waarde ervan is lager dan het bedrag dat erop staat. Maar een oud bankbiljet van 5 gulden is voor verzamelaars vaak meer waard dan de 2,20 euro die het representeert. Wij vroegen onze illustratoren hun eigen bankbiljet te ontwerpen; een ode aan papiergeld. Wat staat erop, en wat niet? Wat is het idee erachter, en wat kun je ermee? Muntenigheden voor De Kapitalist, deze maand tonen we het resultaat. Vandaag: Fabian Sapthu.   Like 4 “Tjonge. Zelfs likes blijken nu keihard vervalst te worden. In zogeheten clickfarms worden ze gefokt om daarna bij bosjes verkocht te worden aan bedrijven. Zodat deze kunnen pronken met hun vele waarderingen. Pas op dat je niet in deze nep likes trapt. Want deze zijn net zo onecht als een vervalsd bankbiljet. En hupsakee, daar heb je het smalle bruggetje naar mijn bankbiljet… De Like, a genuine token of appreciation. Waarmee je in het èchte leven (je weet wel, het leven dat je naast je digitale leven ook nog leidt) je waardering kan laten blijken. Heeft de toiletdame de wc proper onderhouden? Dan leg je gewoon een briefje van One Like op het schoteltje. Naar alle tevredenheid een drie-gangen menu achter de kiezen? Geef dan naast je fooi ook eens een paar Likes. Geroerd door een straamuzikant? Drop een Like in z’n hoed. Leuk meisje gespot? Geef haar dan een Like (niet voordat je er I en You bij hebt geschreven natuurlijk.) Kortom: redenen genoeg om ook in het dagelijks leven een Like weg of door te geven en daarmee je (nog) onvervalste waardering te laten blijken.” Like 8 Like 9 Like 5 Like 6 Like 2 Like 10

Over de auteur

Fabian Sapthu is een creative consultant/director die naast conceptontwikkeling zich bezighoudt met de sociale relevantie en impact van merkcommunicatie.

Lees meer uit de categorie beeld

Wout gebruikt… fietscomputer

Door Wout Waanders

Wout Waanders stift tweemaandelijks een gebruikshandleiding tot een gedicht voor De Optimist. Dit keer gebruikte hij een fietscomputer.  

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen