De omgekeerde wereld: VERVAL

Door
7 december 2018

In de omgekeerde wereld draaien we de zaken voor de verandering eens om. Nu eens niet eerst een tekst waar een illustrator een beeld bij maakt. In de omgekeerde wereld is er eerst de illustratie, daarna gaat de schrijver aan de slag om er een kort verhaal of gedicht bij te maken. In deze eerste aflevering maakte Richie Walker het beeld. Joke Van Caesbroek schreef er op ons verzoek een tekst bij.

VERVAL

Tegen de taxichauffeur, op weg naar het platteland, zei ik niets. Ik moest er eens uit, maar wilde niet uit het raam springen. Ik woon niet hoog genoeg.

De laatste keer dat ik zelf een auto bestuurde, schreeuwde ik tegen een verkeersbord dat ik niet begreep. Ik rijd al drie jaar niet meer met de auto omdat ik enkel nog durfde te rijden wanneer ik stomdronken was.

Als er angst is, veel lawaai en geen wijn, zijn er koeien. Je kunt tegen ze praten, schreeuwen of zwijgen. Koeien reageren steeds hetzelfde, maar ze reageren. Verkeersborden reageren niet. Wij zijn omheind, zei ik tegen de koeien, en jullie zijn vrij.

Gisteren vertelde iemand me dat als je een potlood onder je borsten steekt en het potlood blijft zitten, dat je dan hangborsten hebt. Ik vertelde het de koeien: verval meet je met een potlood. De koeien reageerden hetzelfde.

Lees meer van

In mijn vel

Door

‘Niet lekker in mijn vel.’ Het is een zin die ik de afgelopen jaren vaak heb gebruikt, tegen vrienden, ouders en mezelf. Een cliché dat soms verhult hoe je je echt voelt, variërend van een flinke griep tot een sudderende depressie. In mijn geval was het angst, die even heftig en onverwacht als een golf […]

Lees meer uit de categorie

De Stilist – oproep

Door

De Stilist De Optimist vindt dat het tijd is voor een funky vormonderzoek. In eclectische tijden waarin stijlen elkaar in hoog tempo opvolgen, vragen wij ons af welke stijl jouw voorkeur heeft. Belerend? Stoffig? Misschien. Maar wij zouden geen Optimisten zijn als we ons niet schatplichtig zouden voelen aan de stijlmeesters van weleer. Denk, dicht, schrijf, essayeer […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper