themamaand

De Toerist – Oproep

Door Nienke van Leverink | beeld: Roger Reuver
29 januari 2022

Themamaand 2021: De Toerist

We vlogen de wereld rond alsof het niets was. Ontbijt in Rome, lunch in China, cocktails in Rio de Janeiro. Dat leven kwam vorig jaar plotseling tot stilstand. We zijn benieuwd naar de ideeën van onze voormalige digitale nomaden. De Optimist vraagt jou een verhaal, gedicht of essay te schrijven voor themamaand De Toerist.

Stuur je inzending vóór 1 maart 2022 naar redactie@deoptimist.net. De redacteuren gaan met elkaar in de clinch over de leukste inzendingen, die in april met een illustratie worden gepubliceerd!

Over de auteur

Nienke van Leverink is redacteur bij De Optimist.

Over de illustrator

Roger Reuver is fotograaf en ontwerper. Hij gebruikt beelden uit eigen fotoarchief en gevonden beeldmateriaal als basis voor digitaal/analoge improvisaties, waarin hij een frisse, brutale en persoonlijke kijk op de wereld laat zien. Zie voor meer werk (en prints) rgrrvr.com of Instagram

Lees meer van

Themamaand 2017: De Stilist

Door Nienke van Leverink

In januari 2017 gingen wij aan de slag met vorm en stijl. Essay Miriam Rasch over de noodzaak van een nieuwe avant-garde. Sonnet Paul Bezembinder schreef een gedicht in de klassieke sonnetvorm. Kort verhaal Marjolein Takman schreef drie versies van hetzelfde korte verhaal. De Stijlestafette Deelnemers van De Stijlestafette schreven een variatie à la Queneau […]

Lees meer uit de categorie themamaand

De toerist: bezienswaardigheden

Door Annemarie van der Meulen

walvisjagers hadden geen laarzen aan als ze de fabriek niet hadden gesloopt hadden we nu een goudmijn op são miguel het zou barsten van de bussen met franse, duitse en spaanse toeristen hoe moeten we nu nog een museum maken?     kerk  waarom de deuren zo groot als de mensen zo klein     […]

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen