themamaand

De Toerist – Oproep

Door Nienke van Leverink | beeld: Roger Reuver
29 januari 2022

Themamaand 2021: De Toerist

We vlogen de wereld rond alsof het niets was. Ontbijt in Rome, lunch in China, cocktails in Rio de Janeiro. Dat leven kwam vorig jaar plotseling tot stilstand. We zijn benieuwd naar de ideeën van onze voormalige digitale nomaden. De Optimist vraagt jou een verhaal, gedicht of essay te schrijven voor themamaand De Toerist.

Stuur je inzending vóór 1 maart 2022 naar redactie@deoptimist.net. De redacteuren gaan met elkaar in de clinch over de leukste inzendingen, die in april met een illustratie worden gepubliceerd!

Over de auteur

Nienke van Leverink is redacteur bij De Optimist.

Over de illustrator

Roger Reuver is fotograaf en ontwerper. Hij gebruikt beelden uit eigen fotoarchief en gevonden beeldmateriaal als basis voor digitaal/analoge improvisaties, waarin hij een frisse, brutale en persoonlijke kijk op de wereld laat zien. Zie voor meer werk (en prints) rgrrvr.com of Instagram

Lees meer van

DE SURREALIST – OPROEP

Door Nienke van Leverink

Weg met de ratio! De Optimist is dringend op zoek naar teksten die voortkomen uit het onderbewuste. Denk Dalí, de pijp van Magritte en W.F. Hermans. Associeer, fantaseer en stuur ons je verhaal, gedicht of essay voor de themamaand De Surrealist.

Lees meer uit de categorie themamaand

De Surrealist: Rechtspraak

Door Marthe van Bronkhorst

In ‘Rechtspraak of droom veroorzaakt door de vlucht van een bij rond een granaatappel, een seconde voor het ontwaken’, een even surrealistische als intertekstuele toneeldialoog van Marthe van Bronkhorst, proberen de Rechte en de Kromme duidelijkheid te krijgen. Waarover? Hoe? Met welk resultaat? Laat je verrassen door deze geweldige tekst, met artwork van Eef Stalman.

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen