Poëziepodcast Emma Zuiderveen

Door
12 oktober 2019

 

Met trots presenteert De Optimist de podcast die Emma Zuiderveen maakte: een royale zes minuten aan proza en vooral poëzie van haarzelf, begeleid door muziek die Tarif El-Fasih componeerde en speelde.

Over hem schrijft Emma dat hij van vroegs af aan een gepassioneerde drummer en muzikant is. ‘Daarnaast heeft hij veel radiowerk gedaan, onder andere bij de jongerenomroep van de Avro gewerkt, een radiodocumentaire over de Hollandse Schouwburg tijdens WOII gemaakt en tien jaar geleden het online radio-station Radio Activity opgezet (alweer ter ziele). Hij is momenteel toetsenist van de band Senior Citizens. Voorheen droegen ze de naam Planet. Daarnaast soleert Tarif als “home-recordionist”: hij componeert en speelt zijn eigen nummers.’

Dank ook aan de Franse formatie L’Empératrice, van wie het nummer ‘VANILLE FRAISE (edit)’ gebruikt mocht worden.

Lees meer van

EIN HERZ AUS SCHOKOLADE

Door

Der Germanist geht immer wieder weiter. Deze week laten vier auteurs in een reeks mini-essays hun Duitsland aan ons zien. Meezing-Matthäusen, stroef verlopen schoolreisjes, bijzondere instrumenten en een andere kijk op Kafka – het komt allemaal voorbij. Vandaag vertelt Maria Bilbija ons over haar jeugd in Twente. *** De muren waren zalmroze. Ik was hier niet […]

Lees meer uit de categorie

Show, don’t tell

Door admin

Een interview met illustrator en graphic novelist Jaron Beekes, wiens tweede boek Epstein. Het brein achter de Beatles onlangs verscheen. In gesprek over de Beatles en Spinoza, tragische hoofdpersonen en gepuzzel met tekstballonnen. ‘Ik tekende voor ik kon schrijven.’ Jaron en ik kennen elkaar van de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2000 begonnen we tegelijk […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper