Audio Poëzie

Poëziepodcast Emma Zuiderveen

Door Emma Zuiderveen | beeld: Bert Zuiderveen
12 oktober 2019

 

Met trots presenteert De Optimist de podcast die Emma Zuiderveen maakte: een royale zes minuten aan proza en vooral poëzie van haarzelf, begeleid door muziek die Tarif El-Fasih componeerde en speelde.

Over hem schrijft Emma dat hij van vroegs af aan een gepassioneerde drummer en muzikant is. ‘Daarnaast heeft hij veel radiowerk gedaan, onder andere bij de jongerenomroep van de Avro gewerkt, een radiodocumentaire over de Hollandse Schouwburg tijdens WOII gemaakt en tien jaar geleden het online radio-station Radio Activity opgezet (alweer ter ziele). Hij is momenteel toetsenist van de band Senior Citizens. Voorheen droegen ze de naam Planet. Daarnaast soleert Tarif als “home-recordionist”: hij componeert en speelt zijn eigen nummers.’

Dank ook aan de Franse formatie L’Empératrice, van wie het nummer ‘VANILLE FRAISE (edit)’ gebruikt mocht worden.

Over de auteur

Emma Zuiderveen is activist, feminist en werkt als scheikundige aan een PhD over de duurzaamheid van biomaterialen. Ze publiceerde bij Hard//hoofd en brengt samen met Tarif El-Fasih de podcastserie ‘de wereld en de dingen’ uit bij uitgeverij Lebowksi.

Over de illustrator

Bert Zuiderveen was gedurende de jaren '70 een toonaangevende Nederlands mode-ontwerpers. Zijn collecties werden in Europa, Japan, Hong Kong, Amerika en zelfs in het Alhambra (Spanje) getoond. Hij was tevens 'industry adviser' en ontwierp collecties voor o.a. Bayer Germany, duPont, Int.Wool Secr. ICEP Portugal, McIntosh en Jockey Europe and America. Zijn interesse in mode is gedurende het laatste decennium langzaam weggëebd, maar zijn verlangen naar vormgeven niet. Hij heeft zich geheel toegelegd op fotografie: een nieuwe manier om expressie te geven aan vorm en compositie.

Lees meer van

Poëzie: Emma Zuiderveen

Door Emma Zuiderveen

Als gevolg van de sociale isolatie door covid-19 begonnen Emma (dochter) en Bert (vader) een kunstproject. Het idee was simpel: Bert maakte foto’s en Emma schreef daarbij poëzie die weer ter inspiratie diende voor de volgende afbeelding. Zo ontstond een bijzondere dialoog. De serie bestaat inmiddels uit negen gedichten en tien afbeeldingen; twee van elk […]

Lees meer uit de categorie Audio Poëzie

Negen werelden

Door Martien Bos

Menno Wittebrood is een 46-jarige illustrator en storyboarder, geboren in Bergen (NH) en via Amsterdam, waar hij de Hogeschool van Amsterdam bezocht, in Edam beland.   Kun je vertellen hoe deze tekeningen ontstaan zijn? Dit zijn de tekeningen die ik maak naast mijn commerciële werk, storyboards voor films en commercials. Ik werk vanuit huis en op locatie, met […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper