evenement

De Optimist x GDMW

Door Elske Jacobs | beeld: Jente Hoogeveen
4 september 2018

Pop-up Podium De Optimist tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival
zaterdag 13 oktober 2018, 20.00 uur
Katendrecht, Rotterdam
Facebookevenement
Tickets 

Woordkunst tegen de skyline van Rotterdam,
Hotel New York op de achtergrond, biertje in je hand.
Ja toch?

Tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival maak je kennis met de beste jonge schrijvers van nu, en daar zijn we natuurlijk niet vies van. Daarom krijgt De Optimist wederom offline gestalte, met een heus pop-up podium!

Op zaterdag 13 oktober staat het Deliplein op Katendrecht in het teken van jonge dichters, aanstormende schrijvers en literaire performers. Denk aan een debutantenclub deluxe met Marjolijn van Heemstra, Sytske van Koeveringe en Jelko Arts, voordrachten van Simone Atangana Bekono en Radna Fabias, en muziek van Clean Pete.

En omdat ook het allernieuwste schrijftalent de spotlights verdient, presenteert De Optimist je een exclusieve greep uit ons beste online talent. In Kantine Walhalla, op aangename afstand van de bar, treden Willemijn Kranendonk, Emma van Hooff en Luuk Wojcik aan om je met woorden door de avond richting de afterparty te begeleiden!

Nieuwsgierig geworden? Je kaartje koop je tot 16 september met €3,- korting met de promocode PUPDO18, dus wees er snel bij.

 

Over de auteur

Elske Jacobs is redacteur van De Optimist.

Over de illustrator

Een filosoof die graag in de werkplaats staat. Een ontwerper die Merleau-Ponty en Groys leest. Jente maakt grafisch werk op - en naast - het papier en voor schermen. Ze tekent ter viering van de absurditeit van alledag. Jente studeerde grafisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en behaalde een master in filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze maakt onderdeel uit het van interdisciplinaire kunstenaarscollectief Collectief Walden en is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Lees meer van

Interview: oud-redacteur Ferdinand Lankamp

Door Elske Jacobs

In het kader van het 10-jarig jubileum van De Optimist zetten we graag enkele oudgedienden in het zonnetje. Maak kennis met Ferdinand Lankamp. Tot hij afgelopen zomer besloot zich volledig te richten op zijn aankomende romandebuut was hij 2,5 jaar lang redacteur voor De Optimist. Hoe ben je bij ons terechtgekomen? Ik ben tijdens mijn […]

Lees meer uit de categorie evenement

27/2: De Voyeur

Door admin

De Optimist presenteert: De Voyeur Thema-avond poëzie in De Nieuwe Liefde, Amsterdam 27 februari, 20.00 Facebook-evenement Kijk jij braaf de andere kant op als de overbuurvrouw die niet aan gordijnen doet de douche uitkomt? En als de date van je huisgenoot zonder kleding naar het toilet sluipt? Na een succesvolle eerste editie slaan De Optimist […]

ontwerp: Artur Schmal Studio / ontwikkeling WordPress: Daniël Philipsen