Portret

De Nieuwe Lichting 2016

Door De redactie | beeld: Mathilde Bindervoet
6 november 2016

First up: Michelle Brouwer. Michelle studeerde af aan Creative Writing ArtEZ en schreef een geweldige dichtbundel met road poetryraas. Lees hier een selectie uit Michelle’s werk!

MichelleBrouwer-portret-RobertBrouwer

 

Ten tweede: Ines Nijs, afgestudeerd aan de SchrijversAcademie in België. Uit haar afstudeerwerk Zoé koos Ines twee fragmenten die ze vakkundig samenvoegde. Lees het intieme verhaal over Zoé hier!

inesnijs-portret

 

De volgende alumna is Simone Atangana Bekono. Zij studeerde in juni af aan ArtEZ Creative Writing met de poëziebundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren, en startte deze maand met een onderzoekstraject bij het Slow Writing Lab. Hier lees je een van de gedichten van Simone!

simoneatanganabekono-portret

 

De vierde in de reeks is Dore van Montfoort met haar interactive fiction Homunculus 0.9, waarmee ze is afgestudeerd aan ArtEz Creative Writing. Lees het interview met Dore hier!

schermafbeelding-2016-09-12-om-16-00-13

 

Nummer vijf van De Nieuwe Lichting is anton steen (zonder hoofdletters) die afstudeerde aan de SchrijversAcademie  in Antwerpen met de poëziebundel we dwalen af. Hier lees je een mooie selectie van drie gedichten uit zijn bundel.

antonsteen

 

Vrolijk verder met nummer zes: Luuk Imhann, alumnus aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en afgestudeerd met een toneelbewerking van Shakespeares Anthony & Cleopatra onder de titel Geen planeet is echt van mij. We selecteerden een aantal scènes op schrift en in audio, die lees je hier.

luukimhann-lionnehietberg

 

Nog 3 te gaan! Nummer zeven in line is Annemieke Dannenberg, die afstudeerde aan Creative Writing met de poëziebundel MELK EN HONING over de emancipatie van religieuze vrouwen. Klik!

annemiekedannenberg

 

De achtste Nieuwe Lichtinger is Lisa van der Hoeven, die deze zomer afstudeerde aan het RITCS School of Arts in Brussel. Haar afstudeerwerk bestaat uit een zesdelige miniserie, waarvan wij hier het begin publiceren. Lees hier BABEL!

12841169_1034122106627137_2314053970072042766_o

Als allerlaatste presenteren we met trots Lore Mutsaers, die aan de Antwerpse SchrijversAcademie werkte aan een schitterend romanproject dat zich afspeelt in het Spanje van de Burgeroorlog. Lees hier de aller-aller-allereerste voorpublicaties uit Het bloed van onze grond!

loremutsaers

 

Lees meer van

De winkel is geopend!

Door De redactie

Augustus 2016 verschijnt het eerste boek van De Optimist, Handboek voor een Optimistisch leven (Atlas Contact), vanaf vandaag hier al te bestellen in de voorverkoop!

Lees meer uit de categorie Portret

Wonderkamers

Door Miriam van Ommeren

Tekst: Miriam van Ommeren Beeld: © Schrank8 De Optimist bezoekt en belicht een aantal ‘huisgaleries’ in Nederland. Kunst aan huis: aan de muur, in een kast of in een bijkeuken. Wie doet het, wie bezoekt het en hoe werkt het? De eerste in de reeks ‘wonderkamers’: Schrank8, in Amsterdam Oost. Een loods in Goeree Overflakkee […]

ontwerp: artur schmal studio / development: erik driessen media ontwerper